$200 Steam Giftcard Raffle | Sponsored by TF1A3 ×
Jump to content
×
×
  • Create New...
  • 0

Livery won't work


KazumiY
 Share

Reason for Locking
No response within 48 hours. If the issue persists, open a new thread.

By Alex W., on 05/06/22 02:35 PM.

Question

Hello, thanks for taking your time to try and help me.
I have read a lot of Forum posts on this topic and made sure to follow all steps, yet it isn't working. Let me show you what i mean.

First of all my flags are set correctly my vehicles.meta file contains those flags;

<flags>FLAG_IS_OFFROAD_VEHICLE FLAG_HAS_LIVERY FLAG_EXTRAS_REQUIRE FLAG_EXTRAS_STRONG FLAG_LAW_ENFORCEMENT FLAG_EMERGENCY_SERVICE FLAG_IS_BULKY FLAG_HAS_INTERIOR_EXTRAS</flags>

so "FLAG_HAS_LIVERY" is in there.

The File of the vehicle also came with a template file which i used to work on. I also tryed to replace my new made livery with "bmwx5_sign1" and it works, but doesn't support multiple Liveries either like i wanted to add for the vehicle. 
 

Screenshot 1 - File structure - i just added this one due to me never working with a "data" folder before on any vehicle. Yet if i try to place the meta files in the BMW-x5_medic folder it won't spawn in. 
Screenshot 2 - meta files - i just figured i put it there too, should contain all the files and i checked them aswell they are correctly labeled to the vehicle.
- Screenshot 3 - OpenIV Liveries - just to show there are 2, and they are named correctly. already tryed uploading it as DXT5/DXT1 and with different MipMaps levels even tho it shouldn't change anything
Screenshot 4 - In Game - That is what i see ingame, the vehicle spawns with whatever "bmwx5_sign_1" is and does not have any other available Liveries.

I would be very thankful for any help. 

EDIT: This is just my local hosted server on which other vehicles i made liveries for worked perfectly fine.

filestructure.png

meta files.png

liveries.png

ingame.png

Edited by KazumiY
Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I'm assuming this is for GTA V singleplayer, yes?

 

If so, go into your carvariations file, check to make sure that the car has the multiple livery slots enabled. To do this:

 

  1. Find the <modelName> that applies to your vehicle. For example, <modelName>bmwx5</modelName>
  2. Change some of the livery slots from "false" to "true". How many you change is up to you.
  3. Apply the liveries according to those slots. Sign_2 would be the second slot, sign_3 would be the third and so on.

However, I don't think all vehicles support multiple liveries, which could be the case here. I may be wrong about that though.

 

 

Zenitae

Community Team Moderator

Support Forum | Community Guidelines | Community FAQ | FivePD FAQ

Link to post
Share on other sites

  • 0
On 3/26/2022 at 9:10 AM, KazumiY said:

Hello, thanks for taking your time to try and help me.
I have read a lot of Forum posts on this topic and made sure to follow all steps, yet it isn't working. Let me show you what i mean.

First of all my flags are set correctly my vehicles.meta file contains those flags;

<flags>FLAG_IS_OFFROAD_VEHICLE FLAG_HAS_LIVERY FLAG_EXTRAS_REQUIRE FLAG_EXTRAS_STRONG FLAG_LAW_ENFORCEMENT FLAG_EMERGENCY_SERVICE FLAG_IS_BULKY FLAG_HAS_INTERIOR_EXTRAS</flags>

so "FLAG_HAS_LIVERY" is in there.

The File of the vehicle also came with a template file which i used to work on. I also tryed to replace my new made livery with "bmwx5_sign1" and it works, but doesn't support multiple Liveries either like i wanted to add for the vehicle. 
 

Screenshot 1 - File structure - i just added this one due to me never working with a "data" folder before on any vehicle. Yet if i try to place the meta files in the BMW-x5_medic folder it won't spawn in. 
Screenshot 2 - meta files - i just figured i put it there too, should contain all the files and i checked them aswell they are correctly labeled to the vehicle.
- Screenshot 3 - OpenIV Liveries - just to show there are 2, and they are named correctly. already tryed uploading it as DXT5/DXT1 and with different MipMaps levels even tho it shouldn't change anything
Screenshot 4 - In Game - That is what i see ingame, the vehicle spawns with whatever "bmwx5_sign_1" is and does not have any other available Liveries.

I would be very thankful for any help. 

EDIT: This is just my local hosted server on which other vehicles i made liveries for worked perfectly fine.

filestructure.png

meta files.png

liveries.png

ingame.png

The livery shown in the in-game picture is that within the YTD file when you searched for the "bmwx5_sign_1/2"?

Link to post
Share on other sites

  • 0
Posted (edited)

Yes the vehicle came with the livery shown in the picture and was labeled in the YTD file already as "bmwx5_sign_1" i didn't have to rename it. It also came with a Template file /UV Map.
after seeing that i was confident i could just work out a second livery.

I than added "bmwx5_sign_2" and noticed it didn't work, went over many forum posts and videos and couldn't figure out what the error was.

Edited by KazumiY
Link to post
Share on other sites

  • 0

Content Lock Notice Visual

This content has been locked by the GPM Community Team. If you feel this was a mistake, please report this reply with a valid reason.

 

Alex W.

Community Team Moderator

Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Important Information

Thanks for visiting GPM. As a user of the GTAPoliceMods platform, we ask that you review the Terms of Use, Privacy Policy, and Guidelines. These principles allow us to continue fostering a great community. We have placed cookies on your device to help improve your experience. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.