A Total of $485 (USD) Was Raised Towards Our 9/11 Fundraiser. Thank You to All Who Made an Impact! ×
Jump to content
×
×
  • Create New...
  • 0

ELS Plus problems on FiveM/FivePD server


FamilySize
 Share

Question

I've been scouring google for help with these couple of minor issues recently and can't find anyone with the same issue out there (which is telling me it's probably something silly I'm doing wrong but I can't seem to figure it out). So I have a self-hosted FiveM server running FivePD with ELS+. ELS works fine, but I have a couple of interesting issues:

 

1. Even if I set the "LstgActivationType" to 'auto' rather than 'manual' in the XML files for the ELS vehicles, they still walk through the light stages on button press as if it was still set to manual. I have ensured that the files are changed server side, I have restarted the resources and the entire server and still it acts like it is set to manual. Is there another setting I need to look at to make sure it is checking that setting in the individual XML files for the vehicles?

 

2. SOME of my addon vehicles have sirens that activate automatically when they get to light stage 3. Not all of them do this, but the files appear to have the same options selected whether they do or don't, so I'm not sure where the difference is coming from. Additionally, the ELS siren is still able to be activated overlapping the automatic one. The one that comes on automatically appears to be the normal in-game siren, I say this because if I cycle the light stages very quickly (as if in a regular in-game police car hitting the horn button twice quickly) it blips the siren in the funny way that the normal (non-els) police cars in the game do...if that makes any sense. So it appears to me that something is telling the game that when the emergency lights come on the in-game siren comes on just like a regular non-els car would do.

 

Any help is appreciated, like I say these are minor issues, more annoyances than anything, but I'm not sure what I'm overlooking.

 

Thanks!!

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
8 hours ago, FamilySize said:

2. SOME of my addon vehicles have sirens that activate automatically when they get to light stage 3. Not all of them do this, but the files appear to have the same options selected whether they do or don't, so I'm not sure where the difference is coming from. Additionally, the ELS siren is still able to be activated overlapping the automatic one. The one that comes on automatically appears to be the normal in-game siren, I say this because if I cycle the light stages very quickly (as if in a regular in-game police car hitting the horn button twice quickly) it blips the siren in the funny way that the normal (non-els) police cars in the game do...if that makes any sense. So it appears to me that something is telling the game that when the emergency lights come on the in-game siren comes on just like a regular non-els car would do.

As far as this goes, I'd have to suggest that you look into the vehicles.meta file and check what class the vehicle is listed as. It should be set to VC_EMERGENCY, if it's something else you may encounter the default GTA Siren being activated or played under similar circumstances. Beyond that I'm not too certain.

Link to post
Share on other sites

  • 0
On 8/17/2021 at 10:26 PM, Lucky Designs said:

As far as this goes, I'd have to suggest that you look into the vehicles.meta file and check what class the vehicle is listed as. It should be set to VC_EMERGENCY, if it's something else you may encounter the default GTA Siren being activated or played under similar circumstances. Beyond that I'm not too certain.

thanks for the reply! Sorry for the late response i've been working for a couple of days. All the classes in my Vechicles.meta are set to VC_EMERGENCY, just checked. (I only have addon vehicles that are LEO related at this time). Anyone have any other ideas? Really has me stumped.

Link to post
Share on other sites

  • 0
  • Community Administrator

To add to this;
Which ELS+ do you use? 
 

Some of these issues actually stem from how certain ELS+ resources work; and even the RPH:PD server has encountered issues with an ELS+ script only to be told "That's how it is"

Like sirens randomly turning on & off in Stage 3 or muting themselves.

From what I have gathered; you can make changes to the CLASS; FLAGS; Carvariation and even the .xml that's loaded in the __resource.lua and it still doesn't make a difference.

 

Try cleaning the cache of your server and maybe that will help. 


We now move to Non-ELS.

Especially since ELS+ doesn't properly sync across servers depending on your region.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Important Information

Please view the site: Terms of Use, Privacy Policy, and Guidelines. // IMPORTANT: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.